Cztery pory roku na Polanie Smaków

ISBN: 978-83-8251-001-0

Okładka: twarda

Format: 204 x 260

Ilość stron: 200

Premiera: 30.11.2021r.

Cena: 69,90 zł

Cztery pory roku na Polanie Smaków Andrzej Polan

Wyrusz w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce.

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Królowało w niej to, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który lubi sięgać do źródeł, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.

Gotuj zgodnie z rytmem natury.

Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile!